7 condiții esențiale în alegerea unei saltele

( 24 Votes )Evaluare utilizator: / 24
Cel mai slabCel mai bun 

Catalog Goblenuri de diamante

saltele latex
Saltele Latex


 

Ce este important atunci când alegem o saltea? V-ați gândit vreodată cât timp petreceți în pat? 

Iată cum puteți face diferența între o saltea bună și una necorespunzătoare.

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți o saltea?

Ce trebuie să aveți în vedere atunci când alegeți o saltea?

Alegerea unei saltele noi nu este un lucru atât de simplu, precum pare. În prezent, oferta de piață cuprinde diverse tipuri de saltele, dintre care puteți alege (cele mai moderne, realizate din diferite tipuri de spumă poliuretanică sau latex, pentru paturi pe apă și multe altele).

Înainte de a cumpăra o saltea nouă, verificați dacă poate răspunde pozitiv la fiecare din următoarele întrebări:

1. Este hipoalergenică si vă protejează împotriva acarienilor, fungilor și bacteriilor?

Numărul persoanelor ce suferă din cauza alergiilor crește continuu.

Printre cei mai frecvent întâlniți alergeni, care se află în locuințele noastre, se numără, fără îndoială, acarienii. Principalul loc în care se află aceștia, în locuințele noastre, sunt saltelele de dormit, întrucât acestea oferă condiții ideale de înmulțire: căldură, umiditate și hrană.

Studiile au arătat că o saltea normală, cu o vechime de doi ani, conține aproximativ 2 milioane de acarieni, morți sau vii. De fiecare dată când vă răsuciți pe saltea, creați un nor de praf care provoacă simptome alergice (nas înfundat, strănut, lăcrimarea ochilor etc.)

Trebuie să alegeți o saltea care protejează împotriva acestor simptome.

2. Se adaptează perfect la forma și greutatea corpului dvs (este anatomică sau ortopedică)?

Pentru un somn de noapte odihnitor, avem nevoie de o saltea care să ne confere o susținere corectă și care să detensioneze mușchii și coloana vertebrală. Aceasta înseamnă că salteaua trebuie să se muleze pe fiecare formă a corpului, permițându-vă să dormiți mai bine, deoarece nu mai aveți motive să vă agitați și răsuciți în somn, în căutarea unei poziții mai bune.

O saltea bună asigură distribuirea uniformă a greutății corporale.

3. Oferă o susținere perfectă a coloanei vertebrale și a celorlalte părți ale corpului?

O saltea bună oferă protecție împotriva problemelor din regiunea coloanei, îndeosebi ale gâtului și regiunii cervicale. Aceasta trebuie să prevină apariția durerii și a presiunii în toate zonele corpului. Atunci când alegeți o saltea, verificați dacă materialele din care este realizată sunt suficient de elastice, pentru a lua forma coloanei vertebrale și a corpului dvs și a le menține într-o poziție ergonomică. Materialele atent selecționate, utilizate la confecționarea saltelelor, asigură o susținere optimă a întregului corp și previn durerile din zona coloanei, gâtului și umerilor. Puteți alege dintr-o multitudine de combinații de materiale, de la cele mai dure la cele mai moi, pentru a vă asigura că aveți o saltea care vă susține corpul într-o poziție corectă și sănătoasă.

 

4. Este protejată împotriva acumulărilor de praf și electrostatice?

Când alegeți o saltea, asigurați-vă că vă va proteja împotriva prafului din acumulările electrostatice. Poluarea electromagnetică este cauzată de diverse obiecte care emit unde electromagnetice: televizoare, aparate radio, cabluri electrice, prize. Materialele cu fibre de carbon din husa saltelei împiedică pătrunderea undelor electromagnetice.

5. Asigură o bună aerisire, care optimizează circularea căldurii și aerului?

Corpul nostru degajă o umiditate însemnată în timpul somnului, de aceea este extrem de important ca salteaua să regleze căldura și umiditatea. Interiorul saltelei trebuie să ofere o circulare maximă a aerului, pentru controlarea și evitarea excesului de umezeală. Corpul are nevoie de energie suplimentară pentru a menține o temperatură constantă pe o saltea umedă, ceea ce afectează calitatea somnului. O aerisire perfectă este baza unui somn bun și mărește durata de utilizare a saltelei.

6. Vânzătorul vă oferă servicii complete, sprijin și consultanță?

Luarea unei decizii corecte, livrarea, modalitățile de plată, condițiile de returnare a produsului... toate acestea detalii pot transforma cumpărarea unei saltele într-un coșmar, dacă nu beneficiați de servicii și consultanță de calitate. Cumpărați salteaua din locul în care comerciantul vă oferă sfaturi și recomandări utile: comandă și metode de plată facile, comode pentru clienți, livrare gratuită, condiții de returnare a produsului în termen de 14 zile, precum și acordarea de ajutor și consiliere competentă.

7. Este ecologică (realizată din materiale inofensive pentru sănătate și mediul înconjurător)?

Fabricarea unei game largi de materiale moderne generează probleme suplimentare pentru mediul înconjurător, prin emanarea de diferite substanțe care afectează sănătatea oamenilor. De aceea, atunci când alegeți o saltea, este important să verificați dacă este certificată conform standardelor ecologice. De asemenea, este esențial ca salteaua să fie confecționată din materiale de ultimă generație, reciclabile și nedăunătoare mediului înconjurător. 

Saltele Latex cu reduceri de pana la 30%

 

Ce se întâmplă atunci când salteaua este de calitate inferioară sau este prea veche?

Într-o astfel de situație pot apărea următoarele probleme:

 • dureri la nivelul coloanei vertebrale, părții inferioare a spatelui și gâtului;
 • insomnie;
 • vă veți trezi obosiți și epuizați;
 • lipsa de concentrare
 • agitare și răsucirea în pat;
 • lipsa unui somn odihnitor va fi întipărită pe față;
 • iritabilitate;
 • în jurul ochilor se vor forma riduri;

Cu alte cuvinte, lipsa unui somn bun va fi resimțită pe tot parcursul zilei. În mod normal, somnul pierdut nu se ”recuperează” în weekend.

Numărul total al orelor de somn nu echivalează cu cel al unui somn de calitate, de care organismul nostru are nevoie.

După o anumită perioadă, în care organismul a fost lipsit de un somn de calitate, apar următoarele probleme:

 1. O stare generală letargică;
 2. Productivitate redusă, implicit probleme la locul de muncă;
 3. Insatisfacție în timpul liber petrecut alături de familie și prieteni;
 4. Dificultate crescută în efectuarea activităților sportive;
 5. Creșterea în greutate și îmbătrânirea mai rapidă;
 6. Pe termen lung, avem de-a face cu un sentiment general de nemulțumire și lipsa poftei de viață;

Dacă vă aflați într-una din situațiile descrise, atunci, cel mai probabil, ați ales greșit salteaua sau aceasta este foarte veche și trebuie schimbată. Știați asta?

>> 9 avantaje (si nu numai) ale saltelelor din Latex